Maaradio.fi

VAIN VALHE TARVITSEE SUOJELUA, TOTUUS EI.

 

Osaatko sinä ratkaista Economist -lehden salakoodimaisen ennustuksen vuodelle 2017?Lontoosta käsin julkaistu ja eliitille suunnattu sosialistisen ja uusliberalistisen Economist -lehden kansikuvitus on aina ollut visuaalisesti hyvin korkeatasoista ja salaperäistä. Perinteisesti aina ennen vuoden vaihtumista, lehti on "ennustanut" seuraavaa vuotta erikoisnumerollaan, jonka kansikuva on ollut hyvin symbolinen, kryptinen ja salakoodimainen. Tuore Economist -lehden kansiennustus vuodelle 2017 on tällä kertaa jokseenkin okkultistinen.

 

Kannen pääotsikko on: The world in 2017 ja sivuotsikko puolestaan: Trump planet. Kuvassa on kahdeksan ilmeisesti nk. "käärmeviisauden korttia", eli "Serpent Wisdom Cards," jotka tyyliltään muistuttavat Tarot -kortteja.

 

Kortit

 

Ensimmäinen The Tower -kortti kuvastaa jakautunutta maailmaa kommunismin ja kristinuskon välillä. Kuvassa olevan tornin ovessa on risti, joten kuvastaako torni näin ollen kirkkoa, tai kristinuskoa, joka tulee hajoamaan, ihmisten valitessa kommunistisen ateismin?

 

Judgement -kortissa maapallon päällä istuu selvästi USA:n uuden presidentin, Donald Trumpin näköinen henkilö, jolla on käsissään kuninkaallisia esineitä kuvastamassa valtaa.

 

The World -kortissa maailma on jaettu kolmeen blokkiin. Afrikan pyramidin päällä on kreikkalaisen teatterin komedia/tragedia naamio. Noin muuten kolmen rakennuksen päällä olevat symbolit ovat joko kirjoja tai kuvatauluja. Mutta epäselväksi jää, mitä ne esittävät. Tarkoittaako keskimmäinen temppeli eurooppaa ja symboloiko sen pyöreä kupolimainen katto (harjakaton takana) islamilaista vai katolilaista uskontoa?

 

The Hermit -kortti on kiintoisa. Tarkoittaako se, että oikeuksiensa puolesta taistelevat maailman kansat ja ihmiset on ohjattu kulkemaan pimeässä laaksossa, reittiä jonka vain "viisas tietäjä" heille osoittaa? Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kansa vaeltaa yön pimeydessä, kapeassa laaksossa vailla vaihtoehtoja, ikään kuin seuraten vuorella olevaa ja valoa kantavaa tietäjää. Ja mikä on oikeassa alakulmassa olevan karttaa muistuttavan symbolin merkitys?

 

Death -kuoleman kortti onkin selkeämpi. Siinä on pääkalloinen viikatemies ratsunsa kanssa ja taustalla on ilmiselvä ydinräjähdys. Taivaalla loistaa punainen aurinko, joka voisi puolestaan viitata auringon laskuun. Päivän päättymiseen.

 

The Magician -kortissa virtuaalikypärä-päinen vapauden patsasta muistuttava henkilö painaa 3D-printteriä, joka tuottaa asuinrakennuksia liukuhihnalta. Hänen päänsä päällä on jostain syystä ikuisuuden symboli, eli vaakatasossa oleva "kahdeksikko." Onko tämän tarkoitus symboloida, kuinka tiede ja keinotekoinen todellisuus korvaavat aidon todellisuuden, tarjoten ihmiselle näennäisesti "suuremman" vapauden ja elämän merkityksen?

 

Wheel of Fortune -kortissa puiseen rattaaseen on köytettynä kolme poliittista johtajaa. Puna-asuinen heistä on varmuudella Saksan liittokansleri Angela Merkel. Vasemman puoleinen näyttäisi kuin EU:n parlamentin jäsen ja Ranskalaisen kansallisen konservatiivipuolue National Frontin puoluejohtaja Marine Le Penniltä, mutta toisaalta lipun värit ovat väärinpäin. Alinmainen henkilö onkin vaikeampi veikata. Lippu muistuttaa Alankomaiden lippua, vain värit ovat päinvastaisessa järjestyksessä (ottaen huomioon että lippu on ylösalaisin pyörässä). Henkilö todennäköisesti on joku joka edustaa EU:ta. Kaksi laatikkoa etualalla vaikuttavat äänestyslippulaatikoilta. Tämän voisi nähdä symboloivan Euroopan Unionin tulevaisuutta. Osuuko salama Unioniin vai nationalismiin?

 

The Star -kortissa näemme kuun näköisen pinnan yläpuolella 10 pientä tähteä ja 14 isoa tähteä, joissa on ihmisten kasvoja. Kasvot ovat tunnistamattomia, mutta heitä näyttäisi yhdistävän nuori ikä ja valkoihoisuus. Tähtien keskellä lentää komeetta. Tässä kohtaan on pakko nostaa kädet pystyyn.

 

Economist -lehden kansikuvituksen innovatiivisuus on kieltämättä aina ihailtavaa taidetta. Maaradio ei kuitenkaan lähde mystifioimaan lehden symboliikkaa tämän enempää. Mutta kryptisyys ja salakoodimaisuus saa kieltämättä kysymään; miksi? Onko tämä eliitin tapa kommunikoida ohi suurten ihmismassojen? Vai onko tämä jotain erittäin korkeaviritteistä kollektiivista alitajuntaa muokkaavaa subliminaalia propagandaa? Vai kenties ainoastaan uusliberaalien outoa huumoria?

 

 

More:

The Economist The World in 2017 Cover LEAKED: Ominous Nuclear Death On Tarot Cards!

YOU NEED TO SEE THIS: ECONOMIST MAGAZINE FOR 2017 – ‘SERPENT CARDS’