Maaradio.fi

VAIN VALHE TARVITSEE SUOJELUA, TOTUUS EI.

 

Yhdessä länsimaisessa rintamassa kotimainen mediamme luo parhaillaan massiivisella propagandallaan mielikuvaa, että ainoastaan länsimainen valtamedia olisi objektiivinen ja totuudenmukainen. Tämän "mediakoalition" mukaan kaikkialta muualta tuleva tieto on valheellista ja vääristynyttä. Elämme kenties kautta historian suuriman informaatiosodan aikakautta, jossa tavallinen länsimainen ihminen on aivan yhtä ehdollistunut ja valtamedian aivopesemä kuin totalitäärisessä pohjois-koreassa konsanaan. Valtamedia ei ole koskaan ollut vallan vahtikoira, vaan äänitorvi. Susi lampaan vaatteissa. Tässä artikkelissa Maaradio pyrkii tarjoamaan näille väitteille näyttöjä.

 

Väitetään että Suomessa olisi maailman parhain lehdistön sananvapaus. Tosiasiassa sitä ei ole olemassa missään ja kyse on ainoastaan keinoista miten lehdistöä ja näennäistä sananvapautta ohjataan ja hallitaan, sekä kuinka kaiken manipuloinnin kykenee pitämään piilossa päivän valolta.

 

Julkinen media on yhtä kuin valtion oma yksinoikeutettu monoliittinen propagandainstituutio jota me kaikki itse ylläpidämme, halusimme tai emme. Kaupallinen valtamedia puolestaan on mainosrahoitteinen, tehden tiivistä yhteistyötä muiden kaupallisten (usein ylikansallisten) yritysten kanssa. Tällä on selvä vaikutus toimitukselliseen sisältöön ja yleiseen tarkoituksen mukaiseen ilmapiiriin yhteiskunnassa. Senaattori Frank Churchin komitean tutkimusten aikana (Yhdysvalloissa 70-luvun puolivälissä) todistettiin että myös CIA ja muut tiedustelupalvelut käyttävät valtamediaa propaganda tarkoituksiin istuttamalla valheellisia tarinoitaan ja käyttämällä journalismia toimintojensa peittelyyn. Niin kutsuttu Church –komitea paljasti CIA:n jo tunnetuksi tulleen Operaatio Matkijalinnun (Operation Mockingbird), jonka juuret juontavat aina 50-luvulle asti. Operaation tarkoitus oli aktiivisesti vaikuttaa Yhdysvaltalaiseen ja ulkomaisiin medioihin. CIA -johtaja William Colby todisti Church -komitealle, että maan medioissa työskenteli yli 400 CIA:n agenttia. Mitkään seikat eivät ole viitanneet siihen, että kyseinen operaatio olisi koskaan päättynyt. Vuonna 1976 Yhdysvaltain kongressin julkistaman raportin mukaan:

 

Church Committee Mockingbird"Tällä hetkellä CIA ylläpitää verkostoa joka koostuu useista sadoista ulkomaalaisista henkilöistä ympäri maailman, jotka luovuttavat tietoa CIA:lle ja salaista propagandaa käyttäen pyrkivät vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Nämä henkilöt tarjoavat CIA:lle suoran väylän valtavan moniin sanomalehtiin, aikakausilehtiin, uutistoimituksiin, uutispalveluihin, kirjakustantajiin, radio- ja televisiokanaviin ja muihin tiedotusvälineisiin."

 

Church –komitea paljasti kuinka (sähköisen median ohella) käytännössä kaikilla suurimmilla Amerikkalaisilla sanomalehdillä, joita Suomen valtamedia toistuvasti siteeraa nk. "laatulehtinä", on ollut vuosikymmeniä kestänyt erittäin läheinen suhde CIA:n kanssa. Nykyään sama yhteistyö on jo pitkään hallinnut digitaalista mediaa, Hollywoodia ja populaarikulttuuria yleisesti.

 

Länsimedia jaksaa varoitella pro-Venäjä –trolleista, jättäen täysin huomiotta paljon massiivisemman ja edistyksellisemmän pro-USA -trollauksen länsitiedustelun taholta. Tätä harva todennäköisesti kiistää, mutta valitettavasti vielä harvempi on oikeasti tietoinen koko ongelman laajuudesta, vakavuudesta tai sen näkyvyydestä kaikkialla arjessa. Pentagonilla on jopa oma erillinen pro-USA -propagandaelin ("Sock Puppet"), joka toimii sosiaalisessa mediassa valtavalla volyymillä.

 

Valheellinen valtiopropaganda valtamediassa ei ole enää edes laitonta!

 

Yhdysvaltain presidentti Barak Obaman 2011 vahvistama laki National Defense Authorization Act (NDAA) ei ainoastaan salli kenen tahansa kansalaisen mielivaltaisen pidättämisen ja vangitsemisen ilman todisteita tai oikeudenkäyntiä, vaan lakiin kuuluu myös vuotta myöhemmin tehty lisäys joka sallii maan hallinnon suoran valehtelun mediassa propagandatarkoituksin (The Smith-Mundt Modernization Act of 2012).

 

Aiemmin voimassa olleet lait Smith-Mundt Act 1948 (SMA) ja the Foreign Relations Authorization Act of 1987 kielsivät valheellisen propagandan käyttämisen ulkomaalaisen yleisön ja kotimaan kansalaisten harhaanjohtamiseen. SMA kielsi valheellisen propagandan levittämisen monien eri tiedonvälittämistapojen kautta; laki sisälsi sähköisen median, kirjat, lehdet, internetin jne. Ilman näitä lakeja kukaan ei olisi voinut luottaa enää mihinkään informaatioon, mutta NDAA:n myötä nyt nämä lait on estetty.

 

Käytännössä on siis mahdollistettu, että kuka tahansa kansalainen voidaan NDAA:n vuoden 2012 Smith-Mundt Modernization -lakilisäyksen perusteella ensin mustamaalata mediassa ilman todisteita, jonka jälkeen vuonna 2011 vahvistetun NDAA –lain (subsections 1021–1022 of Title X, Subtitle D, entitled "Counter-Terrorism") nojalla seuraavaksi vangita ainoastaan "epäilyyn perustuen". Vankeusaikaa ei ole määritelty, joten vangitsemisperusteillekaan ei ole kiirettä, jos edes tarvetta. Kyseessä ei ole vain ihmisoikeuksia rikkova poliisilaki, vaan pysyvä sotilaallinen poikkeustilalaki, jollaisia on nähty aiemmin vain kommunistisissa tai fasistisissa diktatuureissa. Ironisinta kaikessa on se että samalla kun hallinnon valehtelusta on tehty laillista, Yhdysvalloissa on vangittu monia ilmiantajia jotka ovat paljastaneet kiistämättömin todistein maan hallinnon korruptiota ja rikollista toimintaa ulkomailla, sekä oman maan kansalaisia kohtaan.

 

NDAA –lakien myötä jokaisen pitäisikin perustellusti kysyä, miksi kenenkään pitäisi siis uskoa enää mitään tietoa viralliselta taholta? Oli asia sitten sotilas-, turvallisuus-, talous-, ilmasto- tai terveyspoliittinen. Pelkästään jo USA:n hallinnon hyväksymät opetuskirjat pitäisi lain nojalla kyseenalaistaa. Mutta moniko on edes kuullut koko laista valtamediasta? 

 

Tutustu sisältöön täältä: National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2013. Report of the Committee on Armed Services House of Representatives on H.R. 4310, together with additional and dissenting views.

 

Propagandan määrä on nykyään valtava. Suomessa valtamedia on käytännössä neljän suuren käsissä: Alma Media, Sanoma Media Finland, Yleisradio sekä MTV Oy (Bonnier) ja jokainen niistä uutisoi päivittäin täysin kritiikittömästi Yhdysvaltojen (ja ylipäätään lännen) valtamediaa. Yhdysvalloissa valtamedian omistus jakautuu enää viiden yhtiön välillä. Pelkästään Pentagon (USA:n puolustusministeriön päämaja) käyttää maassaan propagandaan vuosittain 4 miljardia dollaria.

 

Rahan ja politiikan vaikutusvalta toimitukselliseen sisältöön

 

Hiljattain valtamedian toimittajilta on ilmestynyt useita paljastuksia valtamedian korruptoituneisuudesta, jotka ovat lisänneet kasvavan epäluottamuksen merkitystä. Telegraph –lehden entinen johtava politiikan kommentaattori Peter Oborne erosi hiljattain palveluksesta koska lehti ei suostunut julkaisemaan HSBC –pankkia koskevia artikkeleita. Syynä oli pelko rahatulojen menettämisestä. HSBC pankki on hyvin tunnettu Meksikolaisten huumekartellien rahanpesusta, kuten myös sekaantumisista veronkiertojuonitteluihin. Mielipidekirjoituksessaan Miksi erosin Telegraphilta (Why I have resigned from the telegraph, Open Democracy, 17.2.2015), Oborne kirjoitti:

 

"HSBC –pankin käsittely Brittiläisen Telegraphin sivuilla on lukijoidensa petos. Jos suurimmat sanomalehdet sallivat korporaatioiden vaikuttaa niiden sisältöön peläten muuten menettävänsä tuloja, itse demokratia on vaarassa (...).

 

Vuoden 2013 alusta lähtien kaikki HSBC –kriittiset julkaisut nujerrettiin. HSBC keskeytti mainontansa Telegraphilla. Pankin asioihin liittyen lähteenäni on ollut äärettömän arvokas ja hyvin informoitu sisäpiiriläinen. Kuten eräs entinen Telegraph -johtaja kertoi minulle, HSBC on "mainostaja jota kirjaimellisesti ei ole varaa loukata (...)."

 

By Abode of Chaos CC 4.0HSBC:n mainosyhteistyön takaisin voittamisesta muodostui kiireellinen prioriteetti. Lopulta yhteistyö pankin kanssa saatiin palautettua noin 12 kuukaudessa. Johtajat sanovat että Murdoch MacLennan (toimitusjohtaja) oli päättänyt, että mitään kritiikkiä kansainvälistä pankkia kohtaan ei sallita. "Hän oli huolissaan jopa pikkuartikkeleiden otsikoinnista", toteaa eräs entinen Telegraphin toimittaja. "Kaikenlainen maininta rahan pesusta yksinkertaisesti kiellettiin, vaikka pankki oli saanut viimeisen varoituksen Yhdysvaltain viranomaisilta. Tämä (journalismiin) puuttuminen tapahtui teollisessa mittakaavassa."

 

Kun puhutaan voimakkaiden lobbaajien vaikutusvallasta mediasisältöön, Siionistiset eturyhmät ovat hyvin tunnettuja syyttämään journalisteja ja päätoimittajia antisemitismistä, tyrkyttäen samalla omaa propagandaansa. Jopa niin kutsutut edistykselliset sanomalehdet kuten The Guardian ovat Siionistisen propagandan kohteita. David Cronin kirjoittaa omasta kokemuksestaan:

 

"Suostuin paljastavaan aiheeseen siitä kuinka pro-Israel –lobbaaja toimii Brysselissä. Odottaessani artikkelini hyväksyntää, soitin Matt Seatonille kuka oli toimitussihteeri. Meillä oli muuten miellyttävä keskustelu, mutta Seaton painotti kuinka hän piti aihetta arkaluontoisena. Tämän myötä minä muokkasin juttua tehden sen sävystä vähemmän poleemisen. Siltikään sitä ei julkaistu (...)."

 

Cronin päätti kirjoittaa kokemastaan, kunnes tajusi että The Guardian itse asiassa tarjosi Israelilaisille poliitikoille ja heidän propagandalleen näkyvyyttä:

 

"Israelin Britannian suurlähettiläs Daniel Taub (...) käyttää Golda Meirin (Israelin pääministeri 1969-1974) käyttämää sitaattia: Voimme saada rauhan vasta kun vihollisemme rakastavat lapsiaan enemmän kuin mitä vihaavat meidän (lapsia). Tällä lauseella hänellä oli tapana hyökätä avustusjärjestöjä vastaan, jotka syyttivät Israelia Gazan jälleenrakentamisen estämisestä."

 

Päätelmä, että Palestiinalaiset vihaisivat Israelilaisia enemmän kuin rakastavat lapsiaan on rasistinen irvikuva.

 

Kaikista artikkeleista Taubin artikkeli oli järjestyksessä toinen, mitä The Guardian julkaisi vanhemmasta Israelin poliittisesta tai diplomaattisesta hahmosta usean kuukauden aikana. Helmikuussa lehti antoi palstatilaa tähän asti toimineelle Israelin rahoitusministeri Yair Lapidille, joka vaati Israeliin kulttuurillista boikottia, syyttäen maata "pinnallisuudesta ja yhtenäisyyden puutteesta." (David Cronin: How The Guardian Told Me to Steer Clear of Palestine, Electronic Intifada, 11 March 2015).

 

Croninin kokemus on vain yksi lukemattomista tarinoista pahamaineisen pro-Israelin vaikutuksesta valtamediaan. Kuten eräs CBC Radio Canadalle (Kanadan yleisradio) työskentelevä kerran kertoi Centre for Research on Globalizationin tutkija-toimittaja Julie Lévesquelle: "Journalistit eivät ole niitä, joihin vaikutetaan. He ymmärtävät täysin mistä Israelin ja Palestiinalaisten konfliktissa on kyse. Vika on (medioiden) isoissa johtajissa, ketkä pelkäävät Siionistisia lobbaajia."

 

Epävirallinen peite: Journalistit työskentelevät CIA:lle ja Mossadille 

 

Mikä on "epävirallinen peite"? "Epävirallinen peite" ilmenee silloin kun journalisti olennaisesti työskentelee Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:lle ilman virallista kapasiteettia. Tämä sallii molempien osapuolten niittää yhteistyön hedelmät, tarjoten samalla vakuuttavan kiistettävyyden molemmille osapuolille. CIA etsii koko ajan nuoria journalisteja mentoroitavaksi. Olennaisesti homma toimii siten, että yllättäen ovet avautuvat, palkkiot tulevat jaetuksi ja ennen kuin tajuatkaan, he omistavat koko urasi. (Michael Krieger: "Non-Official Cover" – Respected German Journalist Blows Whistle on How the CIA Controls the Media, Liberty Blitzkrieg 8 October 2014)

 

Frankfurter Allgemeine Zeitungin (yksi Saksan suurimmista sanomalehdistä) entinen toimitussihteeri Udo Ulfkotte julkaisi hiljattain kirjan nimeltään: Bought Journalists. How Politicians, Secret Services and High Finance Control the Mass Media (Ostetut journalistit. Kuinka poliitikot, salaiset salvelut ja suuret rahoittajat hallitsevat massamediaa) (Gekaufte Journalisten), jossa hän kertoo kuinka journalistit manipuloivat massoja vaikutusvaltaisten etujen mukaisesti.

 

Terveytensä puolesta hänelle on annettu enää muutama vuosi elinaikaa. Syvästi katuva tohtori Udo Ulfkotte sanoi haastattelussa että hän otti vastaan uutisaiheita, jotka CIA oli hänelle antanut, ja valmiiksi kirjoittanut. Ja jotka julkaistiin hänen nimellään. Ulfkotte kertoi että petoksien tarkoituksena oli ajaa eri maita sotaan.

 

Tohtori Ulfkotte sanoo, että journalistien ja suurimpien uutistoimistojen ja toimitusten korruptio CIA:n taholta on rutiinia, hyväksyttyä ja laajalle levinnyttä länsimediassa. Journalistit jotka eivät hyväksy toimintaa, eivät joko saa töitä yhdestäkään uutistoimituksesta tai tulevat huomaamaan heidän uransa päättyvän pikaisesti. (Ralph Lopez, suuren Saksalaisen sanomalehden päätoimittaja sanoo viljelleensä uutisjuttuja CIA:lle, Reader Supported News, February 04, 2015).

 

Ulfkotten kirja on ollut myyntimenestys Saksassa, mutta silti valtamedian journalistien ei sallita raportoivan asiasta. (Ulfkottenin haastattelu RT -kanavalla, jossa hän kertoo kuinka länsimediaa painostetaan lietsomaan sotaa Eurooppaan).

 

Hän sanoo: "petoksien päätarkoituksena on ollut ajaa eri maita kohti sotaa". Toisaalta taas sitten jos CIA:n virkamies vuotaa lehdistölle tärkeitä asiakirjoja jotka esittävät kuinka tiedustelupalvelu yritti manipuloida ihmisiä väärällä tiedolla, hän joutuu vankilaan "julkisen luottamuksen rikkomuksesta."

 

Tammikuun lopulla entinen CIA työntekijä Jeffrey Sterling sai vankilatuomion luovuttaessaan salaista tietoa New York Timesin toimittajalle:

 

Sterlingiä syytetään siitä, että hän kertoi New York Timesin toimittaja James Risenille operaatiosta kuinka CIA oli välittänyt Iranille virheelliset ydinaseen suunnitelmakaaviot vuonna 2000. Syytteet ovat todistamattomia. Mutta kukaan ei kiistä Sterlingin kertoneen Senaatin Tiedustelukomitean jäsenille CIA:n typerästä ja vaarallisesta Operaatio Merlinistä, jonka Risen myöhemmin paljasti kirjassaan. Yrittäessään näennäisesti estää ydinaseiden leviämistä, CIA samalla kuitenkin riskeerasi sen edistämistä. (Norman Solomon: America's Fake Intelligence on Iran: Why Jeffrey Sterling Deserves Support as a CIA Whistleblower, Global Research, January 05, 2015).

 

Operaatio Merlin oli itse asiassa CIA-Mossad –juoni. Gordon Prather kysyi taannoin vuonna 2008:

 

"Entä jos CIA ja Mossad toivoivat että Iranilaiset olisivat edes tallettaneet Operaatio Merlinin materiaalin heidän arkistoonsa, ehkäpä jopa korjaten sen sisältämiä virheitä ja rakentaen toimivia prototyyppejä, jotka IAEA sitten myöhemmin löytäisi, ja tämä toimisi "todisteena" siitä että Venäläiset muka auttavat Irania ydinaseiden kehittämisessä?" (Gordon Prather, Operation Merlin II, Antiwar.com, March 8, 2008).

 

Sterlingin saatua tuomion, Yhdysvaltain valtakunnansyyttäjä Eric Holder väitti: "Paljastukset riskeerasivat ihmishenkiä ja olivat törkeitä julkisen luottamuksen rikkeitä henkilöltä joka oli vannonut ylläpitävänsä sitä."

 

Eli USA:n oikeusjärjestelmää edustava johtava lakimies selkeästi sanoo että ne ketkä paljastavat väärennettyihin todisteisiin perustuvia ja täten sotaan oikeuttavia juonia "rikkovat julkista luottamusta", samalla kun ihmisiä ja kansainvälisiä virkamiehiä huijaavat juonittelijat puolestaan ylläpitävät sitä. Järjettömyys ei ole tarpeeksi voimakas sana kuvailemaan tilannetta.

 

Toinen kiistanalainen ja hiljattain ilmestynyt muistelmakirja on Roger Auquen Au service de la République, (Tasavallan palveluksessa), joka julkaistiin kirjoittajan kuoleman jälkeen. Suurimmille Ranskalaisille lehdille ja Kanadan ranskankieliselle julkiselle Radio Canadalle työskennellyt hyvin tunnettu Augue myönsi: "Olin Israelin salaisen palvelun palkkaama ja raportointini toimi Syyrian operaatioiden peitteenä". Le Figaro, yksi Ranskan johtavista lehdistä jolle hän myös työskenteli, kirjoitti: "Ennen kuin hänestä tuli CIA:n kiinnostuksen kohde, hän tarjosi palveluitaan myös DGSE:lle (Ranskan CIA)."

 

Toisin kuin syvästi katuva Ulfkotte, ranskalainen toimittaja "ei ollut yhtään häpeissään tästä paljastuksestaan."

 

Viimevuonna Yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n tunnettu uutisankkuri ja keulakuva Anderson Cooper myönsi hänkin työskennelleensä CIA:lle. Mediatietoisille uutinen ei varmasti tullut yllätyksenä. Kaikista uutiskanavista juuri CNN on jäänyt useiden vuosien ajan kenties kaikkein härskeimmin kiinni rysän päältä useista valheellisista uutisista ja uutisten lavastamisista.

 

Suomen ulkoministeriö yritti vaientaa toimittajan 

 

Kansan Uutiset kirjoitti 29.11.2014 artikkelissaan Stubb painosti kirjoittamaan myönteisemmin TTIP-kauppasopimuksesta puolen vuoden hermolomalle joutuneesta uutistoimittaja Jaana Kivestä, joka oli Suomessa ensimmäisiä ketkä kirjoittivat (valtamediassa) kriittisesti EU:n ja Yhdysvaltain välisestä vapaakauppasopimuksesta (TTIP). Ensimmäiset artikkelinsa TTIP:stä Kivi kirjoitti ollessaan YLE:n toimittajana.

 

Kiven mukaan häntä painostettiin muuttamaan juttuaan ja lopettamaan kriittinen kirjoittelu aiheesta. Ainoa painostava taho, jonka hän on suostunut julkisesti nimeämään on ulkoministeriö. Ei ole vaikeaa arvella, etteikö painostusta olisi tapahtunut myös julkisen median, YLE:n taholta. Kivi toimii vain ymmärrettävän fiksusti jättäessään mainitsematta entisen työnantajansa, jolla on suuri vaikutusvalta pienen maamme mediakentällä. Etenkin toimittajiin. Kivi kertoo manipuloinnista ja painostuksen mekanismeista:

 

"Suomen osalta ei ole tehty tarkkoja laskelmia (TTIP:n vaikutuksista) ja tutkimustieto maan hyödyistä puuttuu kokonaan. Stubbin, ulkoministeriön ja lobbareiden väitteet perustuvat olettamuksiin ja suppeisiin kyselyihin. Varsinkaan CEPR ei ole mikään puolueeton taho tekemään tutkimusta, vaan ajaa tasan tarkkaan komission etua. Tutkimuslaitoksen taustalla vaikuttavat useat suuryritykset.

 

Tuntuu, että komissiosta vain sanellaan alaspäin niin sanottuja totuuksia poliitikkojen suihin. Kyse on äärimmäisen ideologisesta asiasta, tässä ajetaan läpi erittäin uusliberaalia vallansiirtoa.

 

On todennäköistä, ettei edes ulkoministeri tiedä kaikkea, mitä komission kulisseissa tapahtuu. On koneisto vielä hänenkin takanaan, mistä emme tiedä mitään – komissio, sen yhteistyöverkostot, lobbauskoneistot, yritysjohtajat.

 

On myös naiivia ajatella, että esimerkiksi ulkoministeriöstä saatava tieto olisi jotenkin puolueetonta. Asia nyt sattuu olemaan erittäin ideologisesti värittynyt ja arvolatautunut."

 

Leimautumisen pelko vaientaa myös

 

Kivi kertoo kuinka vapaakauppasopimuksia kritisoidessaan tulee helposti leimatuksi vasemmistolaiseksi. Tällaiset syytökset hämmentävät häntä:

 

"Moni toimittaja ei tähän rumbaan lähde. Kukaan ei halua leimoja, koska se ei kuulu journalismin ihanteisiin. Pelätään, että siinä menevät työmahdollisuudet."

 

Kiven mielestä valtamediassa harvempi pelkää leimautumista oikeistolaiseksi.

 

"Ehkä se on niin itsestäänselvyys ja rakenteissa, että ollaan kallellaan siihen suuntaan. Paljonhan uutiskielessä käytetään esimerkiksi talouspolitiikan uusliberaalia termistöä. Sitä ei osaa kukaan kyseenalaistaa ja silloinhan se on todella toimivaa. Valtamedian uutishierarkiat heijastavat poliittista rakennetta aika yksi yhteen. (...) Kaikkiaan kauppaneuvotteluista kirjoittaminen Yleläisenä uutistoimittajana opetti paljon journalismista. Valtamediassa jää helposti kyseenalaistavan kirjoittelun kanssa yksin. Täytyy olla vähän hullu, että lähtee hakkaamaan päätään uutisten sisäistä hierarkiaa vastaan."

 

Kivi pohtii, kuinka hämmennys TTIP:n ympärillä kertoo siitä, että sekä kansa että media ovat vieraantuneet EU:n päätöksenteosta. Monikaan ei ymmärrä, miten tiivis osa sitä lobbauskoneisto on:

 

"Henkilökohtaisesti minua pelottaa se, etteivät ihmiset tiedä ja hahmota asian suuruutta, sitä koko peliä, mikä siellä takana on. Jos laiva lähtee siihen suuntaan, sitä on mahdotonta enää kääntää."

 

Vapaakauppasopimuksien kritiikki on vain yksi kielletty aihealue. Valtiohallinto pitää toimittajia ja mediaa lyhyessä liekassa monien muidenkin aiheiden suhteen. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon vaikka ilmastokeskustelu. Ilmatieteenlaitos järjestää toimittajille aika ajoin omia ilmastonmuutoskoulutuksiaan, kuten viimeksi 10.-11.3.2015. Koulutuksessa ei luennoinut ainuttakaan vaihtoehtoisien, saati riippumattomien tutkimusten asiantuntijaa tai edustajaa.

 

CIA:n ja Suomen poliittisen eliitin yhteistyö

 

Olisi hyvin naivia kuvitella lähtökohtaisesti, ettei ulkopuolista valtamedian ohjailua ja manipulointia tapahtuisi Suomessa, varsinkin kun tiedämme kuinka korruptoituneita poliittiset elimemme ovat olleet. Läntiselle tiedustelulle Suomi on aina ollut tärkeä alue Venäjän läheisyyden vuoksi.

 

Helmikuussa tanskalaismedia nosti esiin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n aiemmin salaisena pidetyn ohjeistuksen, kuinka skandinaaveja – myös Suomalaisia - tulee värvätä agenteiksi. Aiheesta raportoi 11.3.2015 muun muassa Iltalehti.

 

Suomen poliitikkojen voitelu ei ole koskaan ollut CIA:lle ongelma. Päinvastoin, jotkut puolueistamme ovat oikein omasta aloitteestaan hakeneet yhteistyötä. Mikko Majanderin vuonna 2007 julkaistu kirja Demokratiaa dollareilla – SDP ja puoluerahoitus pulataloudessa 1945-1954 kertoo kuinka esimerkiksi SDP haki sotien jälkeen yhteistyötukea CIA:lta.

 

Majander oli saanut käsiinsä Ruotsiin piilotetut SDP:n talousasia- ja tilikirjat tuolta ajalta. Niistä on käynyt ilmi kuinka CIA rahoitti salaa puoluetta. Majander kirjoittaa: "Selvitetyn perusteella sosialidemokraattien rahoitus nojasi hämmästyttävän suurelta osalta ulkomaisiin lähteisiin. Mutta vasta Suomen sodanjälkeisen säännöstelytalouden olot tarjosivat mahdollisuuden siihen, että kruunut ja dollarit saatettiin muuttaa toiminnan kannalta todella merkittäviksi summiksi."

 

Majanderin kirjaa 30.3.2009 arvioinut Kansan Uutisten artikkeli SDP hakeutui CIA:n rahahanalle jo 1949 kirjoittaa:

 

"Jay Lovestonen muistelmien mukaan CIA olisi rahoittanut Suomen sosialidemokraatteja noin 160 000 dollarilla vuosittain, mutta Majander hieman epäilee summan suuruutta. Joka tapauksessa jo 1950 alkoi CIA-rahaa tulla säännöllisesti ja se oli Majanderin mukaan aivan toista kuin shekki silloin tällöin.

 

(...) CIA:n dollarit tuotiin tavarana Suomeen. Majander kuvailee kuinka markat sitten kerättiin suomalaisilta kuluttajilta, jotka olivat valmiita maksamaan ylimääräistä kahvin tai tupakan laadusta, appelsiineista ja muista herkuista. SDP:ssa kaavailtiin jopa hanhenmaksan tuontia pula-ajan Suomeen.

 

Majander huomauttaa, että järjestelmällä oli valtiovallan hiljainen siunaus ja että sitä käyttivät hyväkseen kaikki puolueet. Tutkija kuitenkin myöntää SDP:n olleen puolueista taitavin hyväntekeväisyyskaupan hyväksikäyttäjä. Myös oikeat hyväntekeväisyysjärjestöt olivat asialla.

 

Hämäriä kauppoja puitiin 1950-luvun puolivälistä alkaen eri oikeusasteissa kahdeksan vuoden ajan, mutta sosiaalidemokraateille ei tuomioita rapissut. Kansainvälisessä rahaliikenteessään SDP käytti Majanderin mukaan ahkerasti hyväkseen Sveitsin pakkien hienotunteista palvelua. Sitä kautta hän olettaa demareille tulleen myös alun perin ns. Marshall-apuun tarkoitettuja varoja."

 

Mutta ilmeisimmin SDP:n suurimmat CIA –skandaalit eivät sijoitu 40-50-luvuille vaan myöhempiin vuosiin. Majander jättää nämä myöhemmän tutkimuksen selvitettäväksi, mutta mainitsee kuitenkin: "Uudet järjestelyt saattoivat esimerkiksi liittyä siihen, että Frank Friberg oli nimitetty vuoden 1954 alusta Yhdysvaltain tiedustelupalvelun Suomentoimintojen päälliköksi."

 

Helsingin Sanomat kirjoittaa 14.6.2013 artikkelissaan kuinka:

 

"CIA sai erinomaista sisäpiirin tietoa, jossa alkulähteinä olivat Väinö Leskinen, Johannes Virolainen ja Max jakobson". Paljastuksen takana on poliittisen historian professori Kimmo Rentola. Artikkelin mukaan: "Jakobson oli ulkoministeriön huippuvirkamies ja Kekkosen ulkopolitiikan älyllinen muotoilija, Virolainen oli ministeri, joka johti sekä keskustapuoluetta että puolueensa oikeistosiipeä. Heidän CIA-asiointinsa on uusi tieto, kun taas demaripomo Leskisen tiedetään tulleen CIA:ssa tutuksi jo 1950-luvulla.

 

Työnantajajohtaja Päiviö Hetemäki piti puolestaan yllä omaa yhteysväyläänsä brittitiedusteluun, mutta kontaktin sisällöstä ei ole juurikaan tietoa.

 

(...) Rentola sitoi 1960–70-luvun kontaktit aiempaan haastattelutietoon, jonka mukaan CIA olisi jo 1962 satsannut huomattavasti maalaisliiton ei-kekkoslaiseen siipeen. Rahallinen tuki olisi ollut peräti miljoona dollaria – tuolloin mahtava summa."

 

Jokainen Yhdysvaltain tiedustelupalvelun toimintaan edes hiemankaan perehtynyt tietää, mitä tarkoittaa: "Kerran CIA:ssa, aina CIA:ssa." Yhteistyö CIA:n kanssa ei ole mitään hyväntekeväisyystoimintaa, vaan kerran aloitettua yhteistyötä ei voi käytännössä koskaan lopettaa. Onkin perusteltua olettaa, että tämän päivän Suomen pääpoliitikot ja puolueet toimivat edelleen tarvittaessa juuri kuten CIA vaatii.

 

Kenen mukaan Suomi oli muka lehdistövapauden kärkimaa 2014?

 

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja (RSF) –järjestö julisti helmikuussa 2015 että Suomessa olisi ollut viime vuonna maailman suurin lehdistövapaus. Mikä oikeastaan on tämä RSF-järjestö ja kuka mahtaa rahoittaa tämän kyseisen järjestön toiminnan?

 

Suomenkielisen Wikipedian mukaan RSF "on Pariisissa päämajaansa pitävä kansainvälinen järjestö, joka tutkii ja pyrkii laajentamaan lehdistönvapautta. (...) Järjestö saa merkittävän osan varoistaan länsimailta, mistä syystä sitä on syytetty puolueellisuudesta. Varoista 11 prosenttia tulee Ranskalta, 15 prosenttia Euroopan komissiolta ja 1,3 prosenttia Center for Free Cuba –järjestöltä. Osa varoista on peräisin Yhdysvaltain kongressin rahoittamalta National Endowment for Democracy –järjestöltä. Suomeen perustettiin järjestön alaosasto keväällä 2013. Järjestö järjestää seminaareja ja keskustelutilaisuuksia toimittajia ja sananvapautta koskevista aiheista".

 

Voidaan siis olettaa, että parhaimmillaan reilu 72 prosenttia RSF:n varoista tulee juuri National Endowment for Democracy (NED) –järjestöltä.

 

Mikä kumma järjestö tämä sitten on?

 

Kirjassaan Rogue State – A Guide to the World´s Only Superpower (2000), historioitsija ja USA:n ulkopolitiikan kriitikko William Blum kirjoittaa kuinka NED perustettiin 1980 –luvun alussa presidentti Ronald Reaganin toimesta, 70-luvun lopulla monien julki tulleiden negatiivisten CIA -paljastumisien jälkimainingeissa. Samalla kun kaikki tutkivat CIA:ta ja sen aikaan saamia kamalia rikoksia, monet näistä kamalista toimista siirrettiin uuden järjestön vastuulle, jolla oli paljon ystävällisemmän kuuloinen nimi: National Endowment for Democracy. Ajatuksena oli, että NED tekisi avoimesti suurin piirtein samaa, mitä CIA oli tehnyt salaa vuosikymmenien ajan. Toiveena myös oli, että tämä samalla kiillottaisi CIA:n synkkää mainetta.

 

NED:n tavoitteena väitetään olevan "demokraattisten instituutioiden tukeminen ympäri maailman käyttäen yksityisiä ei-valtiollisia keinoja". Tämä on kuitenkin julkisivumyytti. Käytännössä kaikki rahoitus tulee liittovaltiolta, joka käy selväksi vuosittaisesta talousselvityksestä. Julkisesti NED kuvailee itseään mielellään ei-valtiollisena järjestönä koska tämä auttaa tietynlaisen uskottavuuden ylläpidossa maailmalla, mitä USA:n valtiollisella järjestöllä ei välttämättä ole. NED on USA:n valtiollinen organisaatio.

 

Allen Weinstein, joka auttoi NED:n perustamisen laillistamisessa totesi suoraan 1991: "Paljon siitä mitä me (NED) teemme nykyään, CIA teki salaa 25 vuotta sitten". Sittemmin CIA onkin käyttänyt NED:a rahanpesussa. NED:llä on neljä ensisijaista rahoituksen vastaanottajaa: The International Republican Institute (jonka puheenjohtajana toimii Venäjäkielteinen John McCain), The National Democratic Institute for International Affairs, American Center for International Labor Solidarity (AFL-CIO –liittolainen) ja Center for International Private Enterprise (Kauppakamarin liittolainen). Nämä instituutiot jakavat sitten varat eteenpäin toisille instituutioille USA:ssa ja ympäri maailman, jotka puolestaan usein jakavat varat sitten edelleen eteenpäin.

 

Artikkelissaan A Shadow US Foreign Policy (27.2.2014) Robert Parry kirjoittaa NED:stä: "Ronald Reaganin kylmän sodan aikainen ulkopolitiikan varjomekanismi on selvinnyt näihin päiviin "mutarahastona", jota Amerikan "Neoconsit" (uuskonservatiivit) pitävät toiminnassa, ja jonka avulla he horjuttavat kohdevaltioita (kuten viimeisimpänä Ukraina) luoden kriisejä (...) NED on yksi syy siihen miksi hallituksen politiikka Ukrainan ja Venezuelan demokraattisesti valittujen johtajien syrjäyttämisyrityksiä kohtaan on niin sekavaa. Jotkut näiden ei-valtiollisten järjestöjen tukemista kapinoista johtavat suoraan NED:iin ja sen Yhdysvaltain hallituksen rahoitukseen, vaikka ulkoministeri John Kerry ja muut vanhemmat virkamiehet väittävätkin ettei USA ole näiden kapinoiden takana."

 

NED on ollut yksi niistä organisaatioista, jotka ovat onnistuneesti manipuloineet useiden maiden vaaleja ja tukeneet vaatimattomien oppositioiden kasvua valtaan. Viimeisimpänä esimerkkinä pienen ja marginaalisen äärioikeistolaisen uusnatsipuolueen nostaminen valtaan Ukrainassa, joka syöksi maan sisällissotaan. Hyvin kyseenalainen rahoitustausta asettaa Suomessakin toimivan Toimittajat ilman rajoja (RSF) –järjestön ja heidän julistuksensa Suomesta lehdistövapaimpana maana hyvin kyseenalaiseen valoon. Kuten myös kotimaisen valtamedian uutistoimitukset, jotka pro-NATO -kiihkossaan välttävät kokonaan kertomasta lännen aloitteellisesta ja tavoitteellisesta roolista Ukrainassa.

 

Yhdysvaltain ulkoministeriön ja CIA:n mediaa manipuloiva toiminta Suomessa

 

Verkkomedia.org kertoi 1.12.2012 artikkelissaan Amerikkalainen CIA operoi Suomen eduskunnassa, 3.-4.12.2012 järjestetystä "Särkyneet peilit" –mediakonferenssista eduskunnassa. Konferenssi oli suunnattu Suomen ja Venäjän journalisteille, jotta nämä määrittelisivät Suomen ja Venäjän suhteita uudella tavalla. Tilaisuuden yksi järjestäjistä Finrosforum kuitenkin ilman selvitystä peruutti Venäjän Federaation virallisen viikkolehti Rossiiskaja Vestin osallistumisoikeuden konferenssiin. Uusisuomi.fi:ssä 3.12.2012 julkaistun Suomi-kuva horjuu Venäjällä - "Kaikki eivät ole käyttäytyneet hyvin" –artikkelin mukaan muita konferenssin järjestäjiä olisivat olleet; Suomi-Venäjä –seura, Suomen Journalistiliitto, Yle, Uusi Suomi ja Itar-Tass.

 

Verkkomedian mukaan tämän mediakonferenssin rahoittajina olivat NED (National Endowment for Democracy), Yhdysvaltojen ulkoministeriön USAID (US Agency for International Development) ja EU-Russia CSF ("EU-Russia Civil Society Forum"). Jälkimmäisin mainittu järjestö toimii muun muassa USA:n ulkoministeriön työvälineenä ja värivallankumouksellisten linnakkeena Venäjää vastaan.

 

Artikkelin mukaan EU-Russia Civil Society Forum on puolestaan avoimesti CIA:n rahoitusmekanismin NED:n ja Amerikan Yhdysvaltain ulkoministeriön USAID:n rahoitusmekanismin "Transition" -operaatio. Suomen edustaja EU-Russia Civil Society Forumin johtoryhmässä on Oksana Chelysheva. Hän on myös EU-Russia CSF:n perustajajäsen.

 

Juha Molarin ja Verkkomedian työryhmän kirjoittama artikkeli jatkaa: "Oksana Chelysheva johtaa Venäjällä rikollisena äärijärjestönä vuonna 2006 tuomittua ryhmittymää "Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa" (Russian-Chechen Friendship Society -RCFS). Hän on tullut Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi ja nyt hän toimittaa Suomesta ja EU:sta käsin Venäjä-vihamielisiä ohjelmia ja propagandaa.

 

NED rahoittaa myös kyseistä "Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa". NED:n julkisen kirjanpidon mukaan Oksana Chelyshevan johtama RCFS sai 49 980,00 euroa ilmeisemmin tämän naisen työn rahoitukseen NED:n budjetista viime vuonna, kuten lukuisat edeltävät vuodet. Vuonna 2007 NED julisti, että RCFS:lle annettavan rahoituksen tehtävä on "vastustaa Venäjän hallituksen informaatiota Pohjois-Kaukasiassa"

 

NED sekaantui Venäjää vastaan mm. oikeistohäirikön Alexei Navalnyin rahoitukseen sekä amerikkalaisen Golos -järjestön häiriötoimintaan vaalien laskennan aikana. Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjö siirsi RCFS:n Venäjältä Suomeen, koska järjestöä tarvittiin raha-asioiden kierrättämistä varten. Poliisikuulusteluissa Storsjö myös tunnusti, että RCFS:n päärahoittajana toimii NED".

 

Lokakuun 1. päivä 2012 USAID:n (US Agency for International Development) toiminta kiellettiin Venäjällä, koska USAID oli yrittänyt muun muassa sabotoida Venäjän vaaleja erilaisten levottomuuksien avulla. Yhdysvaltojen ulkoministeriön lehdistösihteeri Victoria Nuland protestoi tuoreeltaan Venäjän kieltoa USAID:lle ja jatkoi uhmakkaasti: "Me aiomme jatkossakin valppaana tukea demokratiaa, ihmisoikeuksia ja kansalaisyhteiskuntaa Venäjällä. Me vain teemme sen (toisella tavalla) ja etsimme tapoja tukea näitä järjestöjä". Nuland on myös myöntänyt Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoittaneen Ukrainan äärioikeistolaista vallankaappausta peräti 5 miljardilla dollarilla.

 

Mainitun eduskunnassa järjestetyn mediakonferenssin yksi tukijoista oli myös nk. "Transition Promotion Program", joka on ns. "arabikeväästä" paremmin tunnetuksi tullut ohjelma, ja jonka avulla USAID tukee Amerikan Yhdysvaltojen ulkomaan politiikan tavoitteita auttamalla paikallisia partnereita.

 

Valtamedia lietsoo Suomea kohti uutta sotaa

 

Kuka tietää, Suomi saattaa olla jo toistamiseen "ajopuuna" ja jakautuneena matkalla kohti Ukrainan kohtaloa, aivan kuten jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth ennen kuolemaansa varoitti. Suomen valtamedia tekee parhaillaan kaikkensa Suomen ja Venäjän välisten hyvien suhteiden tuhoamiseen, eikä yllättäen juuri kokoomuslaisen hallituksen valta-aikana. Kuten viisaat ovat joskus sanoneet; totuuden ääneen lausuminen on rikos maanpettureiden pitäessä valtaa.

 

Ilta-Sanomien 12.4.2015 julkaistussa uutisessa Putinin lähipiiriläinen: Suomea odottaa kansallinen katastrofi, kerrotaan kuinka Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva Pietarin ammattiliittojen humanistisen yliopiston rehtori Aleksandr Zapesotski ryöpyttää Suomea Komsomolskaja pravda -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan. Zapesotski puhuu suoremmin kuin meillä yksikään poliitikko koskaan: "(...) rajaportit menevät kohta kiinni ja taloudellinen yhteistyö sekä turismi loppuvat."


Ilta-Sanomien uutinen kertoo:

 

Ystävyyden lopun taustalle Zapesotski arvioi muun muassa sen, että Yhdysvallat on ottanut Suomen hallintaansa. Suomesta onkin tulossa reunavaltio ja sitä odottaa kansallinen katastrofi. Zapesotski kuvailee tällaisten maiden olevan sivilisaatioiden rajojen välisessä aukossa, jossa eivät periaatteessa kykene olemaan suvereeneja, vaan juoksentelevat edestakaisin voimakeskuksesta toiseen.

 

"Vanhan maailman nuoriso lähtee nyt opiskelemaan ja harjoitteluihin Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat kontrolloi 93 prosenttia lännen uutisoinnista ja EU-maiden eliitti on Yhdysvaltojen erikoispalveluiden (CIA, NED, USAID jne.) valvonnassa", hän sanoo.

 

"Yhdysvalloille ei ole Suomesta mitään hyötyä, vain hippunen metsää, järviä ja kallioita lähes vailla väestöä ja etenkään öljyä, kaasua tai ydinaseita."


Zapesotskin mielestä EU-maihin on luotu hallinnollinen kerros, joka toimii kansallisten intressien vastaisesti.

 

"(Gerhard) Schröder ei sattumalta hävinnyt vaaleissa puolellatoista prosentilla (Angela) Merkelille, (Dominique) Strauss-Kahn ei edes päässyt vaaleihin asti ja Suomen pääministeriksi nousi (Alexander) Stubb, joka on käynyt koulun ja yliopiston USA:ssa, eli käytännössä amerikkalainen."

 

Zapesotski kirjoittaa Stubbin syyttävän Venäjää halusta määritellä kansainväliset lait ja on ilmoittanut vastakkainasettelun aikakauden alkamisesta. Hän arvioi, että Suomessa on nyt meneillään sukupolvenvaihdos Kekkosen kaltaisista kansallissankareista juurettomiin kukkoileviin poikiin hyvissä puvuissa.

 

"Nämä haaveilevat vain menestymisestä urallaan, amerikkalaisten sääntöjen mukaan, haaveillen Frederica Mogerinin ja Donald Tuskin kaltaisista jakkaroista. Heille ei ole tärkeintä oman maan kukoistus vaan mukava kabinetti jättikorporaation toimistossa."


Zapesotskin mukaan media lainaa nyt päivittäin Stubbia – milloin hän uhkaa Venäjää jostain Ukrainaan liittyvästä, milloin on huolissaan Venäjän ja Ossetian suhteista, milloin haaveilee Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

"En epäile, etteikö muutaman vuoden pehmittelyn jälkeen onnettomia naapureitamme vedetä mukaan Natoon ja heitä odottaa Viron, Latvian ja Liettuan kohtalo", Zapesotski kirjoittaa.

 

Tämänkin varoituksen kotimainen valtamedia tulee vääristämään vielä moneen otteeseen. Vaikka näissä varoituksissa kaikuu vilpitön huoli Suomen ja Venäjän hyvien suhteiden päättymisestä, se ei tunnu sotaa lietsovaa valtamediaamme kiinnostavan, koska valtaa pitävällä eliitillä ei ole Suomen kansalliset edut tähtäimessään. Zapesotskin puheisiin kannattaisi suomalaisten suhtautua hartaalla ajatuksella. Maailmaa riippumattomien medioiden kautta syvemmin seuraaville Zapesotskin kommentit eivät ole omituisia tai väheksyttäviä.

 

Tämän artikkelin esimerkit korostavat jälleen kerran riippumattomien medioiden tärkeyttä. Ne näyttävät myös kuinka korporatiivinen valtamedia on vain vaikutusvaltaisten ja maan ulkopuolisten (ja kansallisten etujen vastaisten) intressien edustaja, joiden tavoitteena on ohjailla ja hallita ajatteluasi sekä toimintaasi. Pitäen sinut samalla kiireisenä väittelemässä merkityksettömien asioiden parissa ja täysin ulkona oikeasti tärkeistä aiheista.

 

Kuten Sanoma –yhtiön entinen toimitusjohtaja, Suomen juutalainen ja kansainvälisen Bilderberg –ryhmän jäsen Aatos Erkko tapasi sanoa: "Always confuse the issue".

 

Kuuluisia sitaatteja:

 

"The Central Intelligence Agency owns everyone of any significance in the major media."

- William Colby, former CIA Director, cited by Dave Mcgowan, Derailing Democracy

 

"There is quite an incredible spread of relationships. You don't need to manipulate Time magazine, for example, because there are [Central Intelligence] Agency people at the management level."

- William B. Bader, former CIA intelligence officer, briefing members of the Senate Intelligence Committee, The CIA and the Media, by Carl Bernstein

 

"For some time I have been disturbed by the way the CIA has been diverted from its original assignment. It has become an operational and at times a policy-making arm of the government.... I never had any thought that when I set up the CIA that it would be injected into peacetime cloak and dagger operations."

-Former President Harry Truman, 22 December 1963, one month after the JFK assassination, op-ed section of the Washington Post, early edition

 

"Senator William Proxmire has pegged the number of employees of the federal intelligence community at 148,000 ... though Proxmire's number is itself a conservative one. The "intelligence community" is officially defined as including only those organizations that are members of the U.S. Intelligence Board (USIB); a dozen other agencies, charged with both foreign and domestic intelligence chores, are not encompassed by the term.... The number of intelligence workers employed by the federal government is not 148,000, but some undetermined multiple of that number."

- Jim Hougan, Spooks

 

"The Agency's relationship with [The New York] Times was by far its most valuable among newspapers, according to CIA officials. [It was] general Times policy ... to provide assistance to the CIA whenever possible."

- The CIA and the Media, by Carl Bernstein

 

M. Kallio

 

Lähteitä:

 

http://www.opsecnews.com/operation-mockingbird-cia-influence-on-domestic-and-foreign-media/

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Defense_Authorization_Act_for_Fiscal_Year_2012

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Defense_Authorization_Act_for_Fiscal_Year_2013

http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CRPT-112hrpt479/pdf/CRPT-112hrpt479.pdfhttp://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CRPT-112hrpt479/pdf/CRPT-112hrpt479.pdf

http://www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks
http://us-code.vlex.com/source/us-code-foreign-relations-intercous-1021/chapter/chapter-18-united-states-information-and-educational-exchange-programs-12910

https://www.occupycorporatism.com/how-the-ndaa-allows-us-gov-to-use-propaganda-against-americans/

http://www.businessinsider.com/ndaa-legalizes-propaganda-2012-5?IR=T

http://www.buzzfeed.com/mhastings/congressmen-seek-to-lift-propaganda-ban#.vd3xvV1dQ8

http://investmentwatchblog.com/cnns-anderson-cooper-admits-working-for-the-cia-operation-mockingbird-asset-exposed/

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3268497/%E2%80%9Dstubb-painosti-kirjoittamaan-myonteisemmin-ttip-kauppasopimuksesta%E2%80%9D

http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedotearkisto/-/journal_content/56/30106/54229774

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015031119339113_ul.shtml

http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kirjat/1827469/sdp-hakeutui-cian-rahahanalle-jo-1949

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1371095710392

http://rsf.org/index2014/en-index2014.php

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toimittajat_ilman_rajoja

http://toimittajatilmanrajoja.fi/

http://www.ned.org/about

https://consortiumnews.com/2014/02/27/a-shadow-us-foreign-policy/

http://juhamolari.blogspot.de/2012/11/amerikkalainen-cia-operoi-suomen.html

http://mita-olisi-tutkittava.blogspot.nl/
http://mita-olisi-tutkittava.blogspot.fi/2008/09/toimittajat-ilman-mitn-rajaa.html

https://www.intellihub.com/operation-mockingbird-cia-admits-using-msm-news-manipulate-minds-american-citizens-1975/

http://consciouslifenews.com/operation-mockingbird-exposed-congressional-hearing-proves-cia-controls-mainstream-media/

http://whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/MOCK/mockingbird.php#axzz3Nr0kvgOI

http://www.activistpost.com/2015/01/propaganda-101-operation-mockingbird.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird

http://www.thedailybell.com/definitions/params/id/2719/

http://www.deepblacklies.co.uk/subverting_the_media.htm

pro-Israel –lobbaaja

http://electronicintifada.net/tags/israel-lobbyhttp://electronicintifada.net/tags/israel-lobby

https://www.opendemocracy.net/ourkingdom/peter-oborne/why-i-have-resigned-from-telegraph

http://williamblum.org/chapters/rogue-state/trojan-horse-the-national-endowment-for-democracy

http://www.thirdworldtraveler.com/Blum/TrojanHorse_RS.htmlhttp://www.thirdworldtraveler.com/Blum/TrojanHorse_RS.html

http://abombazine.blogspot.fi/2013/09/last-chance-for-ndaa-lawsuit.html

http://lincaustin.com/2012/10/17/ndaa-critic-stranded-in-hawaii-after-turning-up-on-no-fly-list/#

http://www.phantomsandmonsters.com/2013/01/government-conspiracy-theories-part-8.html

http://www.phantomsandmonsters.com/2013/01/government-conspiracy-theories-part-8.html

http://wtfrly.com/2015/03/12/israel-pm-netanyahu-goes-full-conspiracy-theory-says-worldwide-effort/#.VSjbRJMYHao

http://www.diesteirische.at/europaweiter-aktionstag-ttip-ceta-tisa/

http://www.diesteirische.at/europaweiter-aktionstag-ttip-ceta-tisa/