Maaradio.fi

VAIN VALHE TARVITSEE SUOJELUA, TOTUUS EI.

Kallio

Itsenäisyyspuolueen perustaja ja puheenjohtajana toiminut Antti Pesonen poistui eilen keskiviikkona 5.4. aamupäivällä keskuudestamme. Suru-uutisesta kertoi ensimmäisenä Pohjalainen. Pesonen toimi IPU:n puheenjohtajana ensin vuosina 2004-2015, kunnes joutui väistymään tehtävistään sairastumisen vuoksi. Seuraavana vuonna Pesonen toipui ja palasi puolueen puheenjohtajan virkaan 2016 elokuussa. Kunnes 28.3. uutisoitiin vakavan sairauden uusiutuneen ja Pesosen jättäneen jälleen puheenjohtajan tehtävät. Eilen sitten saimme suru-uutisen...

Two weeks ago it was a 53rd anniversary of the assassination of democrat president of United States of America, John F. Kennedy. On April 27, 1961, 7 months before his assassination, Kennedy gave his speech before the American Newspaper Publishers Association at Waldorf-Astoria Hotel, New York City. This speech has never been taught in schools, nor has it been published in newspapers or broadcasted on TV/radio. It is a speech where JFK warned us all about the "secret sociaties" which are the true ruling criminal power. Today, Donald Trump is up against much more malevolent media blackout.

Bulgarian Punaisen Ristin puheenjohtajan mukaan tänä keväänä Eurooppaan odotetaan saapuvaksi jopa nelinkertaista turvapaikanhakijoiden määrää koko viimevuoden kokonaismäärään verrattuna. Jälleen tulijat ovat muslimeja. Eurooppa kieltäytyy vastaanottamasta kristittyjä, vaikka maailmalla tapetaan tällä hetkellä 273 kristittyä päivässä ...vain uskontonsa tähden. Saksa on julistanut täydessä sisällis-sodassa olevan Ukrainan "turvalliseksi maaksi," vaikka maasta on paennut jo miljoonia ihmisiä ja UNICEF:n mukaan Donbassissa saattaa tänä talvena paleltua kuoliaaksi 700 000 lasta.

Voivatko maailman keskiluokka, ihmisoikeudet, työpaikat, puhdas luonto, puhdas ravinto, sivistys, demokratia, tasavaltaiset oikeusvaltiot ja niiden suvereniteetti kadota, jääden vain kauniiksi muistoksi historiaan? Vaikka et olisi koskaan ollut kiinnostunut politiikasta pätkääkään, nyt on viimeinen hetki aktivoitumiselle. Tekeillä olevat uudet vapaakauppasopimukset TTIP, TiSA, TPP ja CETA ovat synnyttäneet maailman suurimman vastarintaliikkeen ja tähän sotaan tarvitaan aivan jokaista. Myös sinua. Miksi? Tässä Maaradion kauppasopimusopas for dummies like us. :-)

Olin hiljattain tilaisuudessa jossa oli kokoontuneena suomalaisen journalismin ns. "vaikutusvaltaista ydintä." Koska kyseessä ei ollut julkinen kokoontuminen, en aio kertoa tilaisuuden luonteesta enempää. Loppuen lopuksi asia johon tilaisuudessa törmäsin, on jotain minkä kuka tahansa on voinut jo julkisesta keskustelustakin havaita. Tässä tilaisuudessa aiheena oli sananvapaus. Ja mikä oli tämän aiheen näkökulma, suuri kysymys ja väittämä? Se oli tämä: sananvapaus olisi ansaittava. Tästä aiheesta tilaisuudessa ollut keskustelu olisi sinänsä voinut olla hyväkin, mutta sen näkökulma oli pöyristyttävä.