Vaikka jo antiikin ajoilta ihmiset ovat pitäneet maata pallona ennemmin kuin pannukakkuna, litteän maan kannattajat (eng. flat earthers) pitävät keskustelua yllä, josko olemmekin suuren salaliiton uhreja. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että litteän maan kannattajat kuuluvat kahdenlaiseen taustaryhmään: Raamatun kirjaimellisesti ottaviin ihmisiin ja pseudotieteilijöihin. Pseudotieteellä tarkoitetaan uskomustiedettä, joka ei mm. noudata tieteen julkisuuden tai itsekriittisyyden periaatteita.

Keväällä 2018 Birminghamissa pidettiin Ison-Britannian Flat Earth convention eli tapaaminen, jossa litteään maahan uskovat osallistuivat työpajoihin ja luennoille aiheen tiimoilta. Viikonlopun yli kestäneessä tapahtumassa oli noin 200 ihmistä. Internetissä verkostoitumisen lisäksi kannattajat ovat alkaneet pitää fyysisiä tapaamisia paikallisesti ja ympäri maailmaa.

Litteän maan kannattajien keskeisin teesi on se, että NASA ja muut vastaavat järjestöt pimittävät ihmisiltä tietoa. NASA manipuloi avaruudesta otettuja valokuvia, niin että ne saavat Maan näyttämään pallolta, vaikka todellisuudessa Etelämanner on litteän maan reunoilla oleva vuoristo. Syy, miksi kukaan ei ole koskaan ottanut kuvia tai käynyt tämän vuoriston takana on se, että NASA käännyttää tai ampuu alas kaikki lentokoneet, jotka tulevat liian lähelle. Vuoristo myös estää valtamerien vuotamista laidan yli avaruuteen.

Litteän maan kannattajat eivät kuitenkaan puhu siitä, miksi NASA pimittäisi ihmisiltä tiedon siitä, että maa on litteä. Kysyttäessä asia kuitataan sellaisilla vastauksilla kuten sotilaallinen hegemonia tai taloudellinen etu.

Pyöreää maata epäillään myös sen takia, ettemme voi havaita maan kaarevuutta paljain silmin. Sikäli mikäli henkilö uskoo vain ihmisaistien avulla saatavan tiedon olevan totta, tämä argumentti kantaa hyvinkin kauas. Kaarevuuden puutteen voi myös todistaa piirtämällä suoran viivan horisontin mukaisesti.

Vähemmistössä olevat litteän maan kannattajat kertovat myös tulleensa karsastetuiksi uskomuksiensa vuoksi. Ihmiset tekevät heistä pilkkaa ja naureskelevat, kun he ovat tosissaan. Ikävimmissä tapauksissa parisuhteet ovat päättyneet, koska kumppani ei halua litteän maan kannattajia sosiaalisiin piireihinsä. Monet litteän maan kannattajat ovat siis helpottuneita päästessään tapaamaan samalla tavalla ajattelevia ihmisiä kasvotusten. Kotona tai muussakaan elämässä näistä asioista ei voi vapaasti puhua.

Varsinkin ne litteän maan kannattajat, jotka ovat pseudotieteilijöitä, ovat usein mukana myös muunlaisissa salaliittoteorioissa kuten rokotevastaisissa kampanjoissa. Pieneen ryhmään kuuluminen saattaa tuntua mielenkiintoiselta tai voimaannuttavalta – jopa enemmistön oudoksunnan arvoiselta.