Alex Jones (s. 1974) nousi julkisuuteen Sandy Hookin kouluammuskelun jälkeen, kun hän kiisti tapahtumat väittäen niitä tekaistuiksi näytöksiksi, joilla pyrittiin tiukentamaan aselakeja. Radiojuontaja ja –tuottaja Jonesin kädenjälki näkyy erityisesti Infowars-sivustolla, missä hän levittää erilaisia huhuja ja salaliittoteorioita. Hän myös tuottaa podcasteja, joita voi kuunnella mm. Spotifyn ja iTunesin välityksellä.

Maaliskuussa 2018 Sandy Hookin ammuskelussa kuolleiden lasten vanhemmat nostivat syytteen Jonesia vastaan, koska tällä oli ollut keskeinen rooli tapausta käsittelevien huhujen levittämisessä. Jonesin mukaan vanhemmat olivat median painostamia, vaikka yksi perhe kertoo joutuneensa häirinnän kohteeksi ja siksi muuttamaan useita kertoja. Jones vaatii syytteiden hylkäämistä ja vedonnut perustuslailliseen oikeuteensa kritisoida asioita.

Jonesilla on jo aikaisemminkin ollut ongelmia sosiaalisen median kanssa, sillä hänen Facebook-sivunsa suljettiin kuukaudeksi, koska Jones rikkoi yhteisösääntöjä. Myös Youtube on poistanut Jonesin materiaalia samasta syystä. Spotify poisti kaiken Jonesin sisällön, koska katsoi niiden edustavan vihapuhetta. Jones sai myös varoituksen, jonka mukaan hänen pääsynsä Spotifyhin voidaan estää kokonaan, jos vastaavia tapauksia ilmenee tulevaisuudessa. Spotify tarttui Jonesin tapaukseen saatuaan käyttäjiltään pyyntöjä puuttua Jonesin levittämään valheelliseen ja loukkaavaan sisältöön. Myös Apple poisti Jonesin tuotantoa saatuaan huolestuneilta kommentteja. Jones kuittaa koko toiminnan kirjojen polttamisena ja sensuurina.

Alex Jonesin kaltaista ammattimaista salaliittoteoreetikkoa on käytännössä mahdoton hiljentää, sillä hänellä on useita kanavia viestinsä levittämiseen ja Infowars-sivustolla käy kuukausittain miljoonia kävijöitä. Hyvin varmaa on myös se, että oikeudenkäynnit, mahdolliset sakot tai muu rangaistus eivät saa hänen päätään kääntymään.

Se, että isot teknologiajätit hiljentävät Jonesin ja muiden vastaavien salaliittoteoreetikkojen, sisältöä kertoo ennen kaikkea siitä, miten suurena vaarana väärän tiedon ja salaliittoteorioiden levittäminen ilman valvontaa nähdään. Tiedon leviäminen tapahtuu nykyään nopeasti ja tiedon pirstaloituminen vaikeuttaa kunnollisten lähteiden löytymistä. Jonesin kaltaisille salaliittoteorioiden levittäjille tämä on otollista maaperää tuoda esiin uskomattoman kuuloisia teorioita siitä, miten esim. syyskuun 11. päivän terrori-isku oli USA:n hallinnon tilaustyö.

Eniten kaikupohjaa Jones on saanut Trumpin kannattajista, ja Jones onkin saanut Trumpin vieraakseen omaan The Alex Jones Show -ohjelmaansa. Jones on itse abortin vastustaja, vapaiden aseiden kannattaja sekä oikeistolainen arvokonservatiivi, joten Jonesin ohjelma puhuttelee nimenomaan Trumpin kannattajia.